wedstrijdgroep_kunstschaatsen_foto

Wedstrijdgroepen bij KSV Haarlem


Bij KSV Haarlem hebben wij een gigantische ontwikkeling doorgemaakt en niet in de laatste plaats omdat wij zijn getransformeerd van particuliere school naar vereniging.
Oorspronkelijk was KSV Haarlem een school voor uitsluitend volwassenen. Door een gigantische verjonging en aanwas van talenten kregen wij een groep in handen waardoor wij ons verplicht voelden serieus aan de gang te gaan met talentontwikkeling. Wij zijn nu ook heel trots dat wij ook alle kunstschaatsende talenten in Haarlem de mogelijkheid kunnen bieden officiële wedstrijden te gaan rijden. In 2015 waren er 2 particuliere scholen in Haarlem en nu in 2016 is er door de komst van KSV Haarlem een mogelijkheid ontstaan om het kunstschaatsen in Haarlem serieus te ontwikkelen en schaatsers een traject naar topsport te laten doormaken wat voorheen niet mogelijk was in onze mooie stad. Door onze KNSB-licentie kunnen wij de wedstrijdrijders nu serieus op tour nemen door de regio en mogen wij zelf ook officiële wedstrijden organiseren. Als school konden wij alleen een club- of vriendschappelijke wedstrijd organiseren, niet echt talentontwikkelingswaardig natuurlijk. Nu is alles anders.

Vanaf dit moment zal hoofdcoach Manouk op de maandag alvast een begin maken met het vormen van de wedstrijdgroep voor volgend seizoen. Onze wedstrijdtrainers Manouk en Irina, aangevuld waar nodig met trainers Michel en Puck, zullen zich gaan focussen op het klaarstomen van de leden voor het halen van KNSB-testen. Hiervoor ligt er een plan al klaar wat de komende tijd aangescherpt en bijgeschaafd zal worden.

Vraag voor meer informatie. De groepen worden nu gevormd en er is nog plek voor nieuwe talenten die zich willen laten zien op wedstrijdniveau volgend seizoen.