Na overleg met de wedstrijdcommissie kun je voor een of meerdere van de onderstaande wedstrijden en/of KNSB testdagen worden aangemeld. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van jouw deelname.

Aanmelden wedstrijden & KNSB testen

ALGEMENE BEPALINGEN

MUZIEK
De muziek wordt voortgebracht door middel van een CD. Op de CD dient te staan:
a. de naam van de rijder
b. de duur van het programma (in minuten en secondes)
c. categorie waarin gereden wordt
d. op de CD mag alleen de te verrijden kürmuziek staan (één kür per CD)

WEDSTRIJDLICENTIE
Om te kunnen deelnemen aan kunstschaatswedstrijden die onder regelgeving van de KNSB worden georganiseerd moet je in het bezit zijn van een KNSB-wedstrijdlicentie. De wedstrijdlicentie kun je alleen aanschaffen of verlengen wanneer je lid bent van een KNSB vereniging. Je schaft de wedstrijdlicentie online aan in Mijn KNSB op elk gewenst moment. De wedstrijdcommissie helpt jou hier graag mee!.

LETSEL / SCHADE
De KNSB en de organisatoren aanvaarden geen verantwoording voor schade, ongeval, letsel of diefstal door de rijder geleden. Aan de deelnemende rijders worden geen onkosten vergoed.

INSCHRIJFGELD
Het inschrijfgeld voor M- en B categoriën bedraagt € 45,-per deelne(e)m(st)er per kür en € 125,-per synchroonschaatsteam per wedstrijd.

Na inschrijving ontvangt de vereniging waar de deelne(e)m(st)er zijn/haar licentie heeft een factuur van de KNSB. Via deze factuur moet het inschrijfgeld worden voldaan. Voor de S-categoriën is het aan de organisatie om de hoogte van het inschrijfgeld vast te stellen (maximaal € 45,00) en wordt ook door hen aam de verenigingen berekend.

JURERING
B- en M categorieën met het papieren systeem worden middels het ISU offline Jurysysteem beoordeeld. Hiervoor worden TS, TC en 3 jurleden aangewezen. S-categoerieën middels het papieren scorekaart systeem hiervoor wordt 1 technisch jurylid aangewezen. De organisatie zorgt voor de overige 2 juryleden.

SELECTIEPROCEDURE VOOR DEELNAME AAN DE FINALE VOOR PAPIEREN SYSTEEM CATEGORIEËN
De Bokalen wedstrijden 2016-2017 tellen mee voor kwalificatie voor de FINALE 2017. De procedure staat beschreven in de Specifieke Bepalingen kunstrijden 2016-2017, Art. 501G en 504G. De finale wordt gereden in de categorieën Mini’s, Midi’s en Maxi’s. Voor de Starters, Pupillen en Aspiranten is dit geen finale, maar een wedstrijd als alle andere bokalen wedstrijden.

VRAGEN?
Heb jij nog vragen over deelname aan wedstrijden en/of KNSB testen? stuur een mailtje naar info@ksvhaarlem.nl of bel met de wedstrijdcommissie:

Sarina Langenberg-Agata 06-473 90 010
Erwin Wolf – 06-203 33 408

Wij helpen jou graag verder!