Leren schaatsen of schaatskunsten bijspijkeren in Haarlem

Leuke april cursus schaatsen voor kinderen en tieners

Haak aan bij de aprilcursus! In enkele weken kunnen kinderen vanaf 4 jaar in groepjes aan de slag voor een heerlijk sportieve, leerzame en gezellige schaatscursus. Met aan het einde natuurlijk een heus diploma!

Schrijf je onderaan deze pagina in via ons inschrijfformulier. 

Snel leren schaatsen voor kinderen

De april cursus voor de jeugd vindt plaats op de woensdagmiddag. Er  kan gekozen worden voor een sessie van 1 uur per dag of van 2 uur per dag. Tijdens deze cursus leren de kinderen de basisvaardigheden van het schaatsen of frissen zij juist hun bestaande schaatsvaardigheid op. Ook kunnen in een groep de beginselen van het kunstrijden worden verkend. Uiteraard is er ook tijd voor spel op het ijs tijdens de cursus.

Mogelijkheid tot het huren van schaatsen

Iedereen mag zijn/haar eigen schaatsen meenemen naar de vakantie cursus.
Wel hebben wij een grote kast met een geweldige hoeveelheid schaatsen te huur voor de deelnemers. De kosten voor het huren van schaatsen is 3 euro per dag.

Locatie, tarieven en tijden

Locatie

De lessen worden gegeven op de IJsbaan Haarlem, het huis van KSV Haarlem waar wij al de hele winter al heerlijk hebben mogen schaatsen, een groot voorrecht in deze coronatijd.

Tarieven

De aprilcursus start op woensdag 31 maart, 7 april, 14 april, 21 april, 28 april of 5 mei afhankelijk van de aanmelding.

Voor de jeugd kost een cursus van 1 uur per woensdag 14,50 per dag

Het cursusbedrag is inclusief entree, les en diploma.

De aprilcursus start op woensdag 31 maart, 7 april, 14 april, 21 april, 28 april of 5 mei afhankelijk van de aanmelding.

Voor de jeugd kost een cursus van 2 uur per woensdag 29,00 per dag

Het cursusbedrag is inclusief entree, les en diploma.

Tijden

Woensdagen 15:30-16:30 en/of Woensdagen 16:30-17:30 De voorkeur kan worden aangegeven op het aanmeldformulier onderaan de pagina.
Woensdagen 15:30-17:30
[ctu_ultimate_oxi_VC id=”6058″]

Veelgestelde vragen

Is het ondanks het coronavirus veilig om te sporten?

Jazeker! Wij nemen alle maatregelen om het sporten veilig te maken en volgen uiteraard ook de richtlijnen van het RIVM. IJsbaan Haarlem is officieel een buitensportlocatie en hierdoor kunnen wij heerlijk in de buitenlucht gaan schaatsen en is het voor de deelnemers op een fijne manier sporten.

Wat voor soort schaatsen moet ik gebruiken?

De lessen zijn erop gericht om iedereen vooruit te helpen ongeacht het type schaatsen. Uiteraard zijn de schaatsen die wij verhuren van professionele kwaliteit (kunstschaatsen) maar iedereen mag zijn eigen schaatsen meenemen, ongeacht het type.

Is bescherming verplicht?

Handschoenen zijn verplicht, zonder handschoenen mag het ijs niet worden betreden. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar biedt uiteraard een goede bescherming voor het hoofd. Overigens hebben wij ook enkele paren handschoenen om te lenen.

Zijn de lessen voor iedereen geschikt?

De schaatslessen zijn leuk voor jongens en meiden van alle leeftijden. Er geldt geen beperking voor niveau en leeftijd, behalve de minimum leeftijd van 4 jaar.

Moet ik een bepaald niveau hebben?

Nee, de lessen worden aangeboden op elk niveau en er wordt er zoveel als mogelijk in groepjes van gelijk niveau gewerkt.

Waar moet ik naartoe als ik aanvullende vragen heb?

Voor aanvullende vragen kunt u een mailtje sturen naar info@ksvhaarlem.nl


Aanmeldformulier

Onderstaand formulier kun je gebruiken om je op te geven voor de vakantiecursus schaatsen.


Aanmelden april cursus woensdag