jeugd_kunstschaatsen_foto

Leren Schaatsen bij KSV Haarlem


KSV Haarlem biedt kunstschaatslessen aan voor deelnemers van 4 jaar en ouder.
Kunstschaatsen is een sport die je individueel of als onderdeel van een team, recreatief of competitief, jouw hele leven kunt beoefenen. Het is leuk, creatief en uitdagend. Het draait om het ontwikkelen, oefenen en uitvoeren van een vaardigheid die je steeds sneller gaat leren en beheersen.
Het leren en automatiseren van een vaardigheid is een belangrijk deel van de ontwikkeling van een kind. Bij KSV Haarlem gebruiken wij onze ervaring en ervaringen uit de schaatswereld in het algemeen om trainingen te geven waarbij individuen van alle leeftijden optimaal schaatsvaardigheden kunnen leren en automatiseren.
Kunstschaatsen biedt een mooie mogelijkheid aan kinderen van alle leeftijden om fysieke en mentale vaardigheden te leren in een sport die creatief, uitdagend en leuk is. Als ouders die kinderen in hun ontwikkeling steunen, zijn we op zoek naar informatie die ons helpen weloverwogen beslissingen te maken bij het ondersteunen van onze kinderen in hun activiteiten. Wij hopen dat de informatie die wij geven een handige en hulpzame bron is over kunstschaatsen en de basisvaardigheden van de sport.

Onze trainers
Bij KSV Haarlem draait alles om plezier. Naast het bieden van plezier en veiligheid willen wij wel dat ieder individu zich kan ontwikkelen op zijn/haar manier. Daarom hebben wij voor elk niveau, recreatief en competitief, gedreven trainers in huis die de kinderen met een lach op het gezicht zelfvertrouwen en geloof in eigen kunnen aanleren.
Met meervoudig Nederlands Kampioen kunstrijden en trainster van het jaar Astrid Winkelman hebben wij een nationaal kunstschaatsicoon in huis. En ook Susan Mason is een powerhouse in de Nederlandse coachingswereld. Deze twee iconen worden gecompleteerd door KSVH’s rijzende ster Irina Tsiba, waarbij KSV Haarlem echt in het DNA zit, en die sinds jaar en dag al onderdeel uitmaakt van de KSVH familie en de ontwikkeling van beginnende trainster naar toptrainster binnen KSVH heeft meegemaakt. Frederique Koning versterkt dit al ijzersterke team met haar geboren aanleg voor het lesgeven. Verder zijn er nog aanvullende coaches die helpen waar nodig en is er ook een mooi team van jeugdtrainers.

Neem een proefles
Wij nodigen graag alle kinderen en hun vriendjes/ familie uit om een proefles te nemen bij KSV Haarlem om kennis te maken met de mooie sport waar wij zo verliefd op zijn. Gebruik het aanmeldformulier op de website voor de proefles aanmelding zodat wij weten wie wij kunnen verwachten en op deze manier iedereen zo goed mogelijk kunnen helpen bij hun eerste schaatservaring.

Schaatshuur
Voor iedereen die op professionele kunstschaatsen wil schaatsen maar deze niet in bezit heeft bieden wij huurschaatsen aan, dit zijn topkwaliteit kunstschaatsen waarop de kinderen een echte kunstschaatsbelevenis krijgen. Voor €5 per les zijn de schaatsen te huur.