logo roller definitief

Artistiek rolschaatsen voor recreanten en wedstrijdrijders

Artistieke rolschaatslessen in Haarlem

Voor jongens, meiden, mannen en vrouwen van alle leeftijden (recreanten)

Met een uniek programma waarbij vaardighedenlessen en spelvormen elkaar afwisselen zorgen onze rolschaatslessen voor meer stabiliteit, spierkracht, fitheid en uithoudingsvermogen. Daarbij werkt het ook nog eens blessure preventief.
De diplomaboekjes zijn supermooi geworden en liggen klaar om uit te delen. Ook zijn de beschermers beschikbaar. Uiteraard voldoen onze artistieke rolschaatslessen aan de richtlijnen die gelden als gevolg van COVID-19 en hebben wij een protocol om de veiligheid van onze deelnemers te waarborgen.
Voor de recreanten geldt dat de lessen zowel op quad of inline skates gevolgd kunnen worden. Ben jij er ook bij?
Schrijf je onderaan deze pagina in via ons inschrijfformulier. Wij zullen met kleinere groepen van maximaal 8 deelnemers tegelijk gaan werken. 

Voor de wedstrijdrijders van KSV Haarlem

Ook voor de wedstrijdrijders zullen de artistieke rolschaatslessen van start gaan. Er is al een eerste proef geweest om de capaciteit en de gang van zaken van de lessen te testen maar nu kan iedereen zich inschrijven via deze pagina. De lessen zullen worden gecoördineerd door onze wedstrijdtrainers.
Schrijf je onderaan deze pagina in via ons inschrijfformulier. Wij zullen met kleinere groepen van maximaal 8 kinderen tegelijk gaan werken. 

rolschaatsen_haarlem

Artistieke Skatelessen voor de wedstrijdrijders van KSV Haarlem

Onze wedstrijdtrainers zullen ook op de rollers met de wedstrijdrijders van start gaan. De lessen en de schema’s zullen door de wedstrijdtrainers worden gecoördineerd. Wel zullen wij dit proces volgen en daarom verzoeken wij alle wedstrijdrijders jezelf op te geven via het formulier op deze pagina.
Vanuit de trainersstaf hebben wij vernomen dat de deelnemers voornamelijk op Snow Whites inline-figureskates rijden maar voor vragen over materialen verwijzen wij jou graag door naar Nastassia of Astrid.

inline figure skates
rolschaatsen_haarlem_banner2ef

Skaten wordt makkelijk

Uiteraard staat het plezier in de sport altijd voorop maar voor ons is het ook belangrijk sportieve doelen te kunnen halen. Wij hebben goed gekeken hoe wij de motorische vaardigheden van de deelnemers optimaal kunnen verbeteren. Hierbij richten wij ons vooral op kernvaardigheden als balans, lenigheid, kracht en fitheid. Ook zitten er artistieke elementen in het programma maar dit is vooral toegespitst op de degenen die hierin stappen willen maken. Voor anderen is het juist kracht en snelheid waar de focus op moet liggen. Uiteindelijk is het een heerlijke activiteit waar jong en oud, mannen vrouwen, jongens en meiden hunzelf in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Middels uitdagingen jouw doelen bereiken, dit is hoe wij rollen!!

Een duidelijk aanpak van rolschaatsen

De doelstellingen waren al snel gezet, een combinatie van sport en plezier op een dermate wijze vormgegeven dat er snelle vooruitgang te zien is. Maar vooruitgang kunnen bijhouden is ook een vitaal aspect van sportontwikkeling. Vandaar dat wij een diplomastructuur hebben opgezet waarbij deelnemers middels diploma’s duidelijke stappen kunnen maken.

Een helder plan om vooruit te komen, bij  KSVH gaat alles op rolletjes!!

rolschaatsenbannerEg

Locatie, tarieven en tijden

Locatie

De lessen worden gegeven op de IJsbaan Haarlem. Als het ijs er ligt een walhalla voor alle schaatsers, maar in de zomermaanden een paradijs voor alle skateliefhebbers! De betonnen ondergrond is volledig vlak en bovendien overdekt, geweldige omstandigheden om veilig te kunnen skaten.

ijsbaangroen-500×290

Tarieven

De skatelessen worden aangeboden in blokken van 5 lessen. De deelnemers zitten niet vast aan een abonnement. Na de 5 lessen kunnen er weer opnieuw 5 lessen worden afgenomen of, als het niet bevalt, weer gestopt worden met de lessen.

Een blok van 5 lessen kost €49,50 (5 weken, 1x per week)
Een blok van 5x2 lessen kost €80,00 (5 weken, 2x per week)

Het huren van bescherming is ook mogelijk:
Skatehelm: €1,00 per keer. (Bescherming is verplicht)
Skatebeschermes voor knie, elleboog en pols: €1,00 per keer. (Bescherming is verplicht)

De tarieven voor de wedstrijdrijders bestaat uit een toegangsprijs (voor de IJsbaan Haarlem) en losse trainerstarieven.
KSVH biedt zelf geen lespakketten aan en incasseert slechts de toegangsprijs voor de IJsbaan Haarlem. Het toegangstarief van €6 kan op de lesdag per pin of contant (of op verzoek per Tikkie) worden voldaan. Het tarief voor de trainers wordt geregeld door de trainers zelf en zal bestaan uit het uurtarief voor de trainers gedeeld door het aantal deelnemers per les.

Tijden

Zaterdagochtend 10:00 – 11:00 (Jeugd)
Zaterdagochtend 11:00 – 12:00 (Teens & Adults)
Woensdagmiddag 16:00 – 17:00 (Jeugd)
Het schema voor de wedstrijdrijders wordt gemaakt door de wedstrijdtrainers. Graag wel opgeven via het formulier zodat de vereniging de lessen kan stroomlijnen.

Veelgestelde vragen

Is het ondanks het coronavirus veilig om te sporten?

Jazeker! Wij nemen alle maatregelen om het sporten veilig te maken en volgen uiteraard ook de richtlijnen van het RIVM. Doordat wij heerlijk in de buitenlucht gaan rolschaatsen/skaten is het voor de deelnemers op een fijne manier sporten.
Wel houden wij de groepen klein en overzichtelijk. Indelen bij vriendjes, vriendinnetjes en familie zorgen wij natuurlijk wel voor.

Wat voor soort skates moet ik gebruiken?

De lessen zijn erop gericht om iedereen vooruit te helpen ongeacht het type skates. Om het gehele lesboekje te kunnen vervullen zijn inline-skates meer geschikt dan quads maar hier laten wij iedereen vrij in. Voor het halen van de diploma’s maakt het geen verschil met welk type er wordt gereden aangezien veel lesstof hetzelfde is en de deelnemers dus gewoon met elkaar aan een bepaald niveau kunnen werken.

Is bescherming verplicht?

Gezien de ondergrond, het beton, is bescherming verplicht. Wij hebben zelf helmen en beschermsetjes voor de ellebogen, knieën en polsen beschikbaar. De ondergrond is wel mooi vlak en bij het leren wordt er uiteraard goed rekening gehouden met de vaardigheden van de deelnemers zodat de risico’s op deze manier tot het minimum beperkt worden. Maar bescherming is noodzakelijk en verplicht om ons doel, veilig leren, optimaal te kunnen uitvoeren.

Zijn de lessen voor iedereen geschikt?

De skatelessen worden gegeven voor alle leeftijden en zijn leuk voor jongens en meiden van alle leeftijden. Ook zijn er speciale groepen voor volwassenen. Vanwege de richtlijnen van het RIVM starten op dit moment alleen de groepen tot en met 12 jaar. Wij zullen dit snel uitbreiden voor de groep van 13 tot en met 18 jaar.

Moet ik een bepaald niveau hebben?

Nee, de lessen worden aangeboden op elk niveau en er wordt in groepjes van gelijk niveau gewerkt.

Waar moet ik naartoe als ik aanvullende vragen heb?

Voor aanvullende vragen kunt u een mailtje sturen naar info@ksvhaarlem.nl


rolschaatsen_in_haarlem
rolschaatsen_haarlem4
skeeleren_haarlem1

Aanmeldformulier

Onderstaand formulier kun je gebruiken om je op te geven voor de lessen.

LET OP!! Voor de jeugdgroepen geldt in principe een maximum leeftijd van 12 jaar, voor 13 jaar en ouder zijn de Teens & Adults lessen bedoeld. Uitzonderingen zijn individueel altijd te maken, stuur een mailtje naar info@ksvhaarlem.nl met al uw specifieke vragen.


Aanmelden rolschaatslessen in Haarlem