Rolschaatsen/skeeleren op de IJsbaan Haarlem voor elke leeftijd

Wil jij meedoen aan de rollerlessen in Haarlem? Leuk! Het formulier is te vinden op onze webshop: https://ksvhaarlem.nl/bestellen/aanmelden-rolschaatsen/

Leuke rollerlessen in Haarlem: Jeugd

Voor jongens en meiden van elk niveau en leeftijd

Met een uniek programma waarbij vaardighedenlessen en spelvormen elkaar afwisselen zorgen onze rolschaatslessen voor meer stabiliteit, spierkracht, fitheid en uithoudingsvermogen. Daarbij werkt het ook nog eens blessure preventief.

Naast het feit dat wij de jeugd een leuke tijd willen bezorgen is het programma er wel degelijk op gericht om de vaardigheden stapsgewijs op het niveau te brengen waar de deelnemers naartoe willen werken. Leuke muziek op de achtergrond en genoeg spelvormen zorgen naast de uitdaging voor de benodigde ontspanning om op een gezellige manier grote stappen te maken op de rollers.
Het programma is ontwikkeld zodat het zowel geschikt is voor de traditionele rolschaatsen (quads) als voor skeelers. In elke les kunnen beide worden gedragen.

Het programma bestaat uit een combinatie van artistieke elementen (trucjes zoals zweefstanden en ooievaars), freestyle (trucjes zoals springen en slalommen) en jam elementen (bewegen op muziek).
Er wordt gewerkt met 5-lessenpakketten. Dus voordat je naar de les komt neem je een 5-lessenpakket af en die kun je elke keer verlengen. Qua flexibiliteit werkt het als een strippenkaart, je kunt namelijk ook meerder ekeren per week komen lessne of juist een weekje overslaan. Flexibiliteit in de zomermaanden is voor veel mensen een must dus ook voor ons.
Schrijf je onderaan deze pagina in via ons inschrijfformulier. 

Leuke rollerlessen in Haarlem: Teens & Adults

Voor tieners en volwassenen van elk niveau en leeftijd

Net als bij de jeugdgroepen wordt er gewerkt met een gevarieerd lespakket waarbij er aan verschillende facetten gewerkt wordt op een leuke en stimulerende manier. Naast de vaardigheden op de rollers wordt er ook gewerkt aan de conditie en andere basisonderelen van een goede gezondheid. Alemaal met behulp van artistieke elementen, jam elementen, freestyle elementenin een compleet programma gegoten om een diverse vooruitgang te maken op rolschaatsen of skeelers. Dit onder luid swingende muziek, want bewegen blijft een feestje.

Er wordt gewerkt met 5-lessenpakketten. Dus voordat je naar de les komt neem je een 5-lessenpakket af en die kun je elke keer verlengen. Qua flexibiliteit werkt het als een strippenkaart, je kunt namelijk ook meerder ekeren per week komen lessne of juist een weekje overslaan. Flexibiliteit in de zomermaanden is voor veel mensen een must dus ook voor ons.
Schrijf je onderaan deze pagina in via ons inschrijfformulier. 


Alles mag, niets moet

Ook bij onze zomeractiviteiten zie je de spirit van KSVH-oprichters Sarina en Rogier terug in de activiteiten. Bij de rollerlessen komt al het mogelijk materiaal voorbij en wij krijgen er vaak vragen over. Het antwoord is bijna altijd “Waar jij blij van wordt worden wij ook blij van” want de filosofie dat je leert vanuit positiviteit is de leidraad van het originele KSVH-gevoel. Of dat nu rollend of schaatsend gaat. Uiteraard geven wij graag advies over welk materiaal het beste aangeschaft kan worden als er wordt gekozen om nieuw materiaal aan te schaffen maar alles wat je nu al hebt en lekker zit is voor de eerste lessen fantastisch, Let’s Go!!!!

Kortom, bij  KSVH rollen wij het leven lachend tegemoet!!

Skaten wordt makkelijk

Uiteraard staat het plezier in de sport altijd voorop maar voor ons is het ook belangrijk sportieve doelen te kunnen halen. Wij hebben goed gekeken hoe wij de motorische vaardigheden van de deelnemers optimaal kunnen verbeteren. Hierbij richten wij ons vooral op kernvaardigheden als balans, lenigheid, kracht en fitheid. Ook zitten er artistieke elementen in het programma maar dit is vooral toegespitst op de degenen die hierin stappen willen maken. Voor anderen is het juist kracht en snelheid waar de focus op moet liggen. Uiteindelijk is het een heerlijke activiteit waar jong en oud, mannen vrouwen, jongens en meiden hunzelf in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen.

Middels uitdagingen jouw doelen bereiken, dit is hoe wij rollen!!

Een duidelijk aanpak van rolschaatsen

De doelstellingen waren al snel gezet, een combinatie van sport en plezier op een dermate wijze vormgegeven dat er snelle vooruitgang te zien is. Maar vooruitgang kunnen bijhouden is ook een vitaal aspect van sportontwikkeling. Vandaar dat wij een diplomastructuur hebben opgezet waarbij deelnemers middels diploma’s duidelijke stappen kunnen maken.

Een helder plan om vooruit te komen, bij  KSVH gaat alles op rolletjes!!

Locatie, tarieven en tijden

Locatie

De lessen worden gegeven op de IJsbaan Haarlem. Als het ijs er ligt een walhalla voor alle schaatsers, maar in de zomermaanden een paradijs voor alle skateliefhebbers! De betonnen ondergrond is volledig vlak en bovendien overdekt, geweldige omstandigheden om veilig te kunnen skaten.

Tarieven

De skatelessen worden aangeboden in blokken van 5 lessen. De deelnemers zitten niet vast aan een abonnement. Na de 5 lessen kunnen er weer opnieuw 5 lessen worden afgenomen of, als het niet bevalt, weer gestopt worden met de lessen.

Een blok van 5 lessen kost €49,50 (5 weken, 1x per week)

Het huren van bescherming is ook mogelijk:
Skatehelm: €1,00 per keer.
Skatebeschermes voor knie, elleboog en pols: €1,00 per keer.

De tarieven voor de privélessen worden bepaalt door het aantal mensen dat deelneemt aan de privéles. Dit in verband met de afdracht die wij per persoon aan de IJsbaan moeten doen
Net als de groepslessen worden privélespakketten in bundels van 5 gekocht.
Je kunt bij het boeken van een privéles zelf het tijdslot kiezen waarbij je wilt komen en ook met hoeveel.
De kosten voor een priveles zijn:
1 persoon: €19,50,-
2 personen: €24,00,-
3 personen: €33,00,-
4 personen: €40,00,-
5 personen: €47,50,-

Bij privélessen voor meer dan 5 personen kun je even contact opnemen met Rogier via info@ksvhaarlem.nl om afspraken op maat te maken.

Tijden

GROEPSLESSEN JEUGD (T/M 12 JAAR)
Woensdag
Woensdagavond 15:00-16:00 Jeugd Beginners
Woensdagavond 16:00-17:00 Jeugd Gevorderden

Zaterdag
Zaterdagochtend 09:15-10:15 Jeugd Beginners
Zaterdagochtend 10:15-11:15 Jeugd Gevorderden

Zondag
Zondagochtend 09:15-10:15 Jeugd Beginners
Zondagochtend 10:15-11:15 Jeugd Gevorderden

GROEPSLESSEN TEENS&ADULTS (VANAF 13 JAAR)

Dinsdag
Dinsdagavond 18:15-19:15 Teens & Adults Beginners
Dinsdagavond 19:15-20:15 Teens & Adults Gevorderden

Woensdag
Woensdagavond 18:15-19:15 Teens & Adults Beginners
Woensdagavond 19:15-20:15 Teens & Adults Gevorderden

Donderdag
Donderdagavond 18:15-19:15 Teens & Adults Gevorderden
Donderdagavond 19:15-20:15 Teens & Adults Wedstrijdgroep

Zaterdag
Zaterdagochtend 11:15-12:15 Teens & Adults Gevorderden
Zaterdagochtend 12:15-13:15 Teens & Adults Beginners

Zondag
Zondagochtend 11:15-12:15 Teens & Adults Gevorderden
Zondagochtend 12:15-13:15 Teens & Adults Beginners

Onderstaande privéblokken kunnen per 5 lessen geboekt worden (zodra een blok is geboekt wordt deze van de boekingspagina verwijderd):

Dinsdag
Dinsdagmiddag 15:00-16:00
Dinsdagmiddag 16:00-17:00
Dinsdagavond 20:45-21:45

Woensdag
Woensdagavond 20:45-21:45

Donderdag
Donderdagmiddag 15:00-16:00
Donderdagmiddag 16:00-17:00
Donderdagavond 20:45-21:45

Zaterdag
Zaterdagmiddag 13:30-14:30
Zaterdagmiddag 14:30-15:30
Zaterdagmiddag 15:30-16:30
Zaterdagmiddag 16:30-17:30

Zondag
Zondagmiddag 13:30-14:30
Zondagmiddag 14:30-15:30
Zondagmiddag 15:30-16:30
Zondagmiddag 16:30-17:30

[ctu_ultimate_oxi_VC id=”6058″]

Veelgestelde vragen

Wat voor soort skates moet ik gebruiken?

De lessen zijn erop gericht om iedereen vooruit te helpen ongeacht het type skates. Om het gehele lesboekje te kunnen vervullen zijn inline-skates meer geschikt dan quads maar hier laten wij iedereen vrij in. Voor het halen van de diploma’s maakt het geen verschil met welk type er wordt gereden aangezien veel lesstof hetzelfde is en de deelnemers dus gewoon met elkaar aan een bepaald niveau kunnen werken.

Wat is het niveau beginnend en wat wordt er verstaan onder gevorderd?

Op het moment dat deelnemers comfortable op hun skeelers/rolschaatsen kunnen staan en lekker vooruit kunnen komen zit je al op gevorderd niveau. Uiteraard lukken moeilijke trucs en hele intensieve trainingen nog niet helemaal maar dat gaat per week beter en gebeurt op jouw eigen tempo. Onder beginners worden de deelnemers verstaan die nog moeite hebben met op hun rollers staan en waarbij het vooruit rollen eigenlijk nog heel moeilijk lukt. Daar ligt de basis van de lessen nog niet op vaardigheden oefenen maar op het comfortabel leren zijn op de skeelers/rolschaatsen.

Gezien de ondergrond, het beton, is bescherming verplicht. Wij hebben zelf helmen en beschermsetjes voor de ellebogen, knieën en polsen beschikbaar. De ondergrond is wel mooi vlak en bij het leren wordt er uiteraard goed rekening gehouden met de vaardigheden van de deelnemers zodat de risico’s op deze manier tot het minimum beperkt worden. Maar bescherming is noodzakelijk en verplicht om ons doel, veilig leren, optimaal te kunnen uitvoeren.

Zijn de lessen voor iedereen geschikt?

De rollerlessen worden gegeven voor alle leeftijden en zijn leuk voor jongens en meiden van elk niveau. Wij hebben de groepen gescheiden in jeugdlessen voor de deelnemers tot en met 12 jaar en de Teens & Adults vanaf 13 jaar. Vragen over groepen kunnen altijd vooraf even gesteld worden via info@ksvhaarlem.nl.

Moet ik een bepaald niveau hebben?

Nee, de lessen worden aangeboden op elk niveau en er wordt in groepjes van gelijk niveau gewerkt.

Waar moet ik naartoe als ik aanvullende vragen heb?

Voor aanvullende vragen kunt u een mailtje sturen naar info@ksvhaarlem.nl


Wil jij meedoen aan de rollerlessen in Haarlem? Leuk! Het formulier is te vinden op onze webshop: https://ksvhaarlem.nl/bestellen/aanmelden-rolschaatsen/