Wie is Sharon Resseler?leaf graphic
Sharon is naast moeder een geweldige passievolle schaats- en dansfanaat. Met een groot hart voor beweging en muziek is het haar missie de jeugd aan het bewegen te krijgen. Sharon heeft zelf op hoog niveau geschaatst en is een ervaren trainster in het geven van danslessen op het ijs. Haar motivatie is altijd geweest en zal altijd blijven om de jeugd vooruit te helpen in het leven aan de hand van muziek, ijs en beleving.

Dansen op het ijs
Kunstschaatsen is de ideale mix tussen sport en kunst, of eigenlijk is het sport en kunst. Waar de ene rijdster besluit om topsport te gaan beleven besluit de andere zich te focussen op het geven van artistieke performances op het ijs. Met Sharon Ressler heeft KSVH iemand in huis die de artistieke kant van het kunstschaatsen vertegenwoordigd en muzikaliteit doorgeeft aan de jeugd. Met behulp van de muziek leren kinderen bewegen op de maat en op te gaan in de muzikale belevenis en dit allemaal op het ijs. Want wat doe je als je helemaal gek bent op ijs maar ook op dans? Dan combineer je beide tot een artistieke vorm die jouw passie doorgeeft aan de jeugd.
Op basis van de 4 danselementen leren de kinderen in een les hun lichaam onder controle te houden en de ijsruimte om zich heen goed te benutten. De 4 danselementen zijn:
1) Lichaam Wat beweegt er?
2) Ruimte Waar beweeg ik?
3) Kracht Hoe beweeg ik?
4) Tijd Wanneer beweeg ik?
Deze elementen vormen samen niet alleen de beweging van dans, maar ook het gevoel en karakter van dans. Bij het ‘maken’ van dans vormen de elementen het ‘geraamte’ waarmee en waaraan gebouwd en gesleuteld kan worden.

Ter inspiratie
Bekijk deze video’s als voorproefje voor de lessen:

Ook een les meemaken van Sharon?
Wil jij ook een keer een dansles beleven op het ijs? Meldt je nu aan via https://www.ksvhaarlem.nl/aanmelden-proefles/ (schrijf bij ‘Uw bericht’ dansen met Sharon).