talentpool_midden
talentpool klein_tiny

In de voetsporen van Sjoukje Dijkstra?

De Talentpool ondersteunt de talenten die op het Nationaal hoogste podium schitteren en dromen van de Olympische Spelen

Door de resources van het bedrijfsleven te koppelen aan jonge schaatsers die willen laten zien wat zij in huis hebben, kan er in samenwerking met KSV Haarlem een pad worden uitgestippeld waarbij de jonge sporters het optimale uit hun mogelijkheden kunnen halen.

Klik op de foto’s om nader kennis te maken met onze talenten.

sportfonds_kunstschaatsen_sj_ts

OVER DE KSV HAARLEM TALENTPOOL

De Talentpool is een programma dat is opgezet door het KSVH Sportfonds om kunstschaatstalent dat na vele jaren training al grote stappen gemaakt heeft optimaal verder te kunnen ontwikkelen. In tegenstelling tot de Beloftenpool doen aan dit programma de rijders mee die al meestrijden in de hoogste categorieën van het Nederlandse kunstrijden.
Het beoefenen van topsport of de weg naar topsport toe vergt een enorme inspanning van degenen die met zichzelf deze missie aangaan. Er gaan eindeloos veel uren zitten in het trainen, reizen, wachten, herstellen en het terugkomen van blessures…. en nog duizend andere zaken die bij het volgen van een grote droom horen. Buiten alle opofferingen die gemaakt moeten worden zit er ook een financieel aspect aan het najagen van doelen. Het KSVH sportfonds heeft de talentpool opgezet om de resources van het bedrijfsleven in Haarlem en omgeving te koppelen aan de kunstrijders die hard op weg zijn grote prestaties te bereiken. Door deze schaatsers bij te staan kan er in samenwerking met KSV Haarlem een pad worden uitgestippeld waarbij de jonge sporters het optimale uit hun mogelijkheden kunnen halen.

kunstschaatsen_talent

INSPIRED BY… ASTRID WINKELMAN

Achter elk programma dat door het KSVH Sportfonds in het leven wordt geroepen zit een gedachte. Gedachtes komen voort uit inspirerende gebeurtenissen die plaatsvinden of inspirerende ervaringen die worden meegemaakt. Elk nieuw programma waar het Sportfonds geld in stopt moet een sterk idee als fundering hebben en zo ook de KSVH Talentpool. Toen de vereniging in januari 2016 werd opgericht was er nooit de gedachte dat de leden via mond-op-mond reclame en het meenemen van vrienden en buren het ledenaantal in 3 jaar tijd boven de 120 leden zouden brengen. Maar dit gebeurde wel en met de enorme groei kwamen ook enorme mogelijkheden.
Twee jaar na oprichting van de vereniging kwam Astrid Winkelman, een icoon in de Nederlandse kunstschaatswereld, op het ijs en dit veranderde verschillende processen in de vereniging. De onuitputtelijke bron van kennis, ervaring en persoonlijkheid die Astrid op het ijs brengt heeft een aantal ontwikkelingen binnen de vereniging in een stroomversnelling gebracht. Deze stroomversnelling was de brandstof voor de inspiratie die heeft geleid tot oprichting van de KSVH Talentpool. Net als KSVH de kennis van Astrid Winkelman optimaal wilt benutten, willen wij ook het talent in de kunstschaatswereld optimaal benutten door ze de kans te geven stappen te maken op weg naar een mooie toekomst.


FINANCIERS EN SPONSOREN

sportfonds_sponsoren_tiny
sportfonds_sponsoren_tiny
sportfonds_sponsoren_tiny
sportfonds_sponsoren_tiny
EXCELLEREN IS EEN KEUZE

Goed worden in een kunst is een moeilijke opgave die alleen te bereiken is door met de juiste mindset toegewijd te zijn aan de weg die begaan moet worden.

Image is not available
Slider

EEN OVERZICHT

Naam ProgrammaLengte ProgrammaHernieuwbaarheidKwalificaties
KSVH Talentpool1 SeizoenElk seizoen hernieuwbaar Toewijding, motivatie, talent en deelnemen aan de hoogste KNSB categorie in zijn/ haar leeftijdsklasse

DE VOORDELEN

Elke deelnemer zal individueel worden bekeken en gescreend om een zo goed mogelijk programma samen te stellen. Uiteraard vereist dit van de deelnemer een grote inspanning maar het talentpool programma ondersteunt de rijder hierbij door het bieden van:
– Persoonlijke begeleiding
– Een individueel traject
– Een maximaal aantal ijsuren
– Off-ice trainingen
– Individuele gesprekken
– Heldere en duidelijke reportages
.. en nog veel meer

Desondanks wordt er ook verlangd dat de deelnemer zelf veel investeert in zijn/haar eigen ontwikkeling en dat de uitgereikte hulp optimaal wordt gebruikt. Door gedurende het seizoen steeds in gesprek te blijven zal de ontwikkeling geoptimaliseerd worden. Samen moet het pad bewandelt worden naar succes. De energie die het gaat kosten betaalt zich terug in de trots van een mooie prestatie en het geluk van zelfontplooiing.

AANMELDPROCEDURE

De trainers van KSV Haarlem geven een indicatie af welke rijders eventueel in aanmerking komen voor de talentpool waarna er met de ouders van de betreffende rijder om tafel wordt gegaan. Aangezien het sportfonds haar bronnen goed wilt inzetten zullen alle betrokkenen goed geïnformeerd worden over de rechten en plichten die bij het programma horen. Tijdens het eenjarige traject zal er veel persoonlijke begeleiding voor de deelnemer aanwezig zijn en zal er veel hulp worden geboden bij de ontwikkeling. Aan het einde van het een-jarige traject wordt geëvalueerd en gekeken of de termijn wordt verlengd met een volgend jaar. Voor nieuwkomers in de club geldt dat er gekeken wordt na niveau, potentieel en motivatie van de rijder en zijn/haar begeleiding. Stuur een mail naar info@ksvhaarlem.nl voor meer info.