Leren schaatsen of schaatskunsten bijspijkeren in Haarlem

Leuke vakantiecursus schaatsen voor kinderen en volwassenen

Haak aan bij de meivakantiecursus! In 5 of 3 dagen, 1 uur en 15 min per dag kunnen kinderen vanaf 4 jaar in groepjes aan de slag voor een heerlijk sportieve, leerzame en gezellige schaatsvakantie. Met aan het einde een diploma en een medaille!

Schrijf je onderaan deze pagina in via ons inschrijfformulier. 

Snel leren schaatsen voor kinderen

De meivakantie cursus voor de jeugd vindt plaats in de ochtenden en starten vanaf maandag 3 mei 2021. Er  kan gekozen worden voor een cursus van 3 dagen (maandag-woensdag / woensdag-vrijdag) of 5 dagen (maandag-vrijdag). Tijdens deze cursus leren de kinderen de basisvaardigheden van het schaatsen of frissen zij juist hun bestaande schaatsvaardigheid op. Ook kunnen in een groep de beginselen van het kunstrijden worden verkend. Uiteraard is er ook tijd voor spel op het ijs tijdens de cursus.

Snel leren schaatsen voor volwassenen

Goed kunnen schaatsen is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid. Wij bieden nu aan alle volwassenen de mogelijkheid tijdens de meivakantie te werken aan hun basis schaatsvaardigheid, bestaande schaatsvaardigheden op te frissen of gewoon lekker sportief bezig te zijn. En de cursus is geschikt voor absolute beginners zijn maar ook goede schaatsers die de beginselen van het kunstschaatsen willen verkennen bieden wij de unieke mogelijkheid in korte tijd flinke stappen te maken. Ben jij er bij?

Mogelijkheid tot het huren van schaatsen

Iedereen mag zijn/haar eigen schaatsen meenemen naar de vakantie cursus.
Wel hebben wij een grote kast met een geweldige hoeveelheid schaatsen te huur voor de deelnemers. De kosten voor het huren van schaatsen is 5 euro per dag.

Let op dat wij alleen kunstschaatsen verhuren. Graag de wens voor schaatshuur opgeven in het aanmeldformulier onderaan de pagina. Er wordt borg gevraagd van 50 euro per paar.

Locatie, tarieven en tijden

Locatie

De lessen worden gegeven op de IJsbaan Haarlem. IJsbaanlaan 2 te Haarlem.

Tarieven

De vakantiecursussen van 3 dagen starten op maandag 3 mei maar ook op woensdag 5 mei.

Voor de jeugd kost een vakantiecursus van 3 dagen € 52,50
Voor volwassenen kost een vakantiecursus van 3 dagen € 61,50

Het cursusbedrag is inclusief entree, medaille en diploma.

De vakantiecursussen van 5 dagen starten op maandag 3 mei.

Voor de jeugd kost een vakantiecursus van 5 dagen € 87,50
Voor volwassenen kost een vakantiecursus van 5 dagen € 102,50 euro

Het cursusbedrag is inclusief entree, medaille en diploma.

Tijden

Voor de jeugd en volwassenen:
3 t/m 5 mei van 09:30 tot 10:45 uur (maandag t/m woensdag)
5 t/m 7 mei van 09:30 tot 10:45 uur (woensdag t/m vrijdag)
Voor de jeugd en volwassenen:
3 t/m 7 mei van 09:30 tot 10:45 uur (maandag t/m vrijdag)
[ctu_ultimate_oxi_VC id=”6058″]

Veelgestelde vragen

Is het ondanks het coronavirus veilig om te sporten?

Jazeker! Wij nemen alle maatregelen om het sporten veilig te maken en volgen uiteraard ook de richtlijnen van het RIVM. IJsbaan Haarlem is officieel een buitensportlocatie en hierdoor kunnen wij heerlijk in de buitenlucht gaan schaatsen en is het voor de deelnemers op een fijne manier sporten.
Wel houden wij de groepen klein en overzichtelijk. Indelen bij vriendjes, vriendinnetjes en familie zorgen wij natuurlijk wel voor.

Wat voor soort schaatsen moet ik gebruiken?

De lessen zijn erop gericht om iedereen vooruit te helpen ongeacht het type schaatsen. Uiteraard zijn de schaatsen die wij verhuren van professionele kwaliteit (kunstschaatsen) maar iedereen mag zijn eigen schaatsen meenemen, ongeacht het type.

Is bescherming verplicht?

Handschoenen zijn verplicht, zonder handschoenen mag het ijs niet worden betreden. Het dragen van een helm is niet verplicht, maar biedt uiteraard een goede bescherming voor het hoofd.

Zijn de lessen voor iedereen geschikt?

De schaatslessen zijn leuk voor jongens en meiden van alle leeftijden. Ook zijn er speciale groepen voor volwassenen. Er geldt absoluut geen beperking voor niveau en leeftijd, behalve de minimumleeftijd van 4 jaar. Dit betekent dat iedereen die nog nooit geschaatst heeft zich goed kan voorbereiden op de aankomende winter door de basisvaardigheden schaatsen onder de knie te krijgen en de schaatsers die al ervaring hebben kunnen de beginselen van het kunstschaatsen verkennen. Genoeg uitdaging mogelijk dus.

Moet ik een bepaald niveau hebben?

Nee, de lessen worden aangeboden op elk niveau en er wordt er zoveel als mogelijk in groepjes van gelijk niveau gewerkt. Voor schaatsers met ervaring geldt wel dat de beginselen van het kunstschaatsen worden bijgebracht.

Waar moet ik naartoe als ik aanvullende vragen heb?

Voor aanvullende vragen kunt u een mailtje sturen naar info@ksvhaarlem.nl


Aanmeldformulier

Onderstaand formulier kun je gebruiken om je op te geven voor de vakantiecursus schaatsen.


Aanmelden snelcursus schaatsen meivakantie