Welke kunstschaaten

De juiste kunstschaatsen aandoen is het beste voor elke schaatser, zowel om het snelste vooruitgang te boeken als voor het gevoel in de voeten!

Overal kan je tegenwoordig kunstschaatsen kopen, ook bij de grote sportwinkels. Deze schaatsen zijn goed genoeg voor kinderen die af en toe eens gaan schaatsen. Maar deze schaatsen belemmeren de vooruitgang enorm! De ijzers van deze schaatsen zijn ook meestal NIET geslepen en kunnen ook moeilijk goed geslepen worden door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Wij gunnen onze leden altijd het beste!

Een kwaliteitsvol merk biedt de schaatser tal van voordelen:

  • Ze staan steviger in hun schaats.
  • Ze staan stabieler op het ijs.
  • De ijzers gaan langer mee.
  • De schaatsvorderingen zullen duidelijk sneller gaan.

Er zijn een aantal goede kunstschaatsmerken verkrijgbaar namelijk: Risport, Edea, Wifa, Jackon en Riedell. Dit zijn allemaal goede merken maar het is per persoon wisselend wat lekker zit. Al deze merken hebben kunstschaatsen voor beginners tot gevorderden. IJzer zijn het allerbelangrijkste aan de kunstschaatsen. Wij raden Wilson Coronation ijzers aan.

Kunstschaaten Leasen bij KSV Haarlem
Goede Kunstschaatsen variëren in prijs tussen 100 en 400 euro dus vandaar dat wij de mogelijkheid bieden om goede kwaliteitsschaatsen bij ons te leasen. Omdat kindervoetjes snel groeien is het leasen bij KSV Haarlem een goede oplossing.

De kosten van schaatslease bij KSV Haarlem tijdens het winterseizoen (oktober t/m maart) is € 60,-. De schaatsen kunnen niet mee naar huis worden genomen maar op het moment dat ze een keer nodig zijn voor vrijschaatsen of bijvoorbeeld schoolschaatsen maken we goede afspraken zodat je wel over de leaseschaatsen kan beschikken. Tenzij het plan is om op natuurijs te gaan schaatsen in de sloot buiten want dat is dan weer niet toegestaan. Maar werd het maar zo’n winter, gebeurt niet al te vaak meer helaas.

Het kopen van schaatsen
Zoals eerder hebben wij Risport, Edea, Wifa, Jackon en Riedell als goede merken genoemd. Het blijft nog altijd wel zo dat er ook van die merken ook enkele modellen zijn die onze voorliefde niet mogen ontvangen. Daar zul je bij Edea en Risport minder last van hebben maar bij de andere merken is het belangrijk te kijken welk type het betreft. App even met Rogier of Sarina (oprichters KSV Haarlem) voor koopadvies (winkel/type) of stuur een mailtje naar info@ksvhaarlem.nl.

Een andere optie is om via marktplaats opzoek te gaan naar kwalitatieve kunstschaatsen van bovenstaande merken. Ook hiermee helpen wij u graag.

Het slijpen van schaatsen
Het slijpen van kunstschaatsen kan op enkele plekken in Nederland veilig en goed. Wij adviseren MET KLEM om niet een doorsnee ijzerhandel binnen te lopen om jouw schaatsen te laten slijpen in verband met kans op permanente beschadiging. Het slijpen van kunstschaatsen is namelijk een vak. App even met Rogier of Sarina (oprichters KSV Haarlem) voor slijpadvies of stuur een mailtje naar info@ksvhaarlem.nl.

Voor kunstschaatskleding kunt u terecht bij Kringelsport in Haarlem www.kringelsport.nl

Wil je kunstschaatsen leasen bij KSV Haarlem? Dit kan je aangeven via onderstaand formulier.