Welke kunstschaaten

De juiste kunstschaatsen aandoen is het beste voor elke schaatser, zowel om het snelste vooruitgang te boeken als voor het gevoel in de voeten!

Overal kan je tegenwoordig kunstschaatsen kopen, ook bij de grote sportwinkels. Deze schaatsen zijn goed genoeg voor kinderen die af en toe eens gaan schaatsen. Maar deze schaatsen belemmeren de vooruitgang enorm! De ijzers van deze schaatsen zijn ook meestal NIET geslepen en kunnen ook moeilijk goed geslepen worden door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Wij gunnen onze leden altijd het beste!

Een kwaliteitsvol merk biedt de schaatser tal van voordelen:

  • Ze staan steviger in hun schaats.
  • Ze staan stabieler op het ijs.
  • De ijzers gaan langer mee.
  • De schaatsvorderingen zullen duidelijk sneller gaan.

Er zijn een aantal goede kunstschaatsmerken verkrijgbaar namelijk: Risport, Edea, Wifa, Jackon en Riedell. Dit zijn allemaal goede merken maar het is per persoon wisselend wat lekker zit. Al deze merken hebben kunstschaatsen voor beginners tot gevorderden. IJzer zijn het allerbelangrijkste aan de kunstschaatsen. Wij raden Wilson Coronation ijzers aan.

Kunstschaaten Leasen bij KSV Haarlem
Goede Kunstschaatsen variëren in prijs tussen 100 en 400 euro dus vandaar dat wij de mogelijkheid bieden om goede kwaliteitsschaatsen bij ons te leasen. Omdat kindervoetjes snel groeien is het leasen bij KSV Haarlem een goede oplossing.

De kosten van schaatslease bij KSV Haarlem tijdens het winterseizoen (oktober t/m maart) is € 75,-. Wilt u de kunstschaatsen naar huis meenemen voor prive gebruik dan betaald u een borg van €50,- die krijgt u uiteraard na het inleven van de schaatsen retour.

Kunstschaaten kopen bij Karin’s Schaatssport makkelijk gemaakt
Wij hebben een hele goede samenwerking met Karin’s Schaatssport in Dordrecht. Het fijne van deze samenwerking is dat onze leden niet helemaal op pad hoeven te gaan naar schaatsen maar deze gewoon op de website van Karin’s Schaatssport kunnen bestellen en dan zorgen wij dat van de schaatsen meerdere paren naar de club komen om te passen zodat de perfecte maat gevonden wordt. Geen gedoe met reizen dus. Kijk dus even rustig op de website van Karin’s Schaatssport voor het assortiment.

Een andere optie is om via marktplaats opzoek te gaan naar kwalitatieve kunstschaatsen van bovenstaande merken. Ook hiermee helpen wij u graag.

Het slijpen van schaatsen
Dankzij onze goede samenwerking met Karin’s Schaatssport in Dordrecht bieden wij ook een slijpservice. Dankzij deze service kunnen uw schaatsen gewoon ingeleverd worden bij Sarina en dan kunnen ze een paar dagen later weer geslepen en al worden opgehaald (tijdens bepaalde periodes is het wellicht te druk en is het niet mogelijk maar dit zal slechts sporadisch voorkomen). Ook hier geen gedoe met reizen dus. Vraag ernaar bij Sarina.

Voor kunstschaatskleding kunt u terecht bij Kringelsport in Haarlem www.kringelsport.nl

logo