Welke kunstschaaten

De juiste kunstschaatsen aandoen is het beste voor elke schaatser, zowel om het snelste vooruitgang te boeken als voor het gevoel in de voeten!

Overal kan je tegenwoordig kunstschaatsen kopen, ook bij de grote sportwinkels. Deze schaatsen zijn goed genoeg voor kinderen die af en toe eens gaan schaatsen. Maar deze schaatsen belemmeren de vooruitgang enorm! De ijzers van deze schaatsen zijn ook meestal NIET geslepen en kunnen ook moeilijk goed geslepen worden door het materiaal waarvan ze gemaakt zijn. Wij gunnen onze leden altijd het beste!

Een kwaliteitsvol merk biedt de schaatser tal van voordelen:

  • Ze staan steviger in hun schaats.
  • Ze staan stabieler op het ijs.
  • De ijzers gaan langer mee.
  • De schaatsvorderingen zullen duidelijk sneller gaan.

Er zijn een aantal goede kunstschaatsmerken verkrijgbaar namelijk: Risport, Edea, Wifa, Jackon en Riedell. Dit zijn allemaal goede merken maar het is per persoon wisselend wat lekker zit. Al deze merken hebben kunstschaatsen voor beginners tot gevorderden. IJzer zijn het allerbelangrijkste aan de kunstschaatsen. Wij raden Wilson Coronation ijzers aan.

Kunstschaaten Leasen bij KSV Haarlem of Oomssport

Goede Kunstschaatsen variëren in prijs tussen 100 en 400 euro dus vandaar dat wij de mogelijkheid bieden om goede kwaliteitsschaatsen bij ons te leasen. Omdat kindervoetjes snel groeien is het leasen bij KSV Haarlem een goede oplossing. Mochten wij in de juiste maat geen geschikte exemplaren vinden zullen wij u doorsturen naar een andere geschikte aanbieder, onze sponsort Oomssport. De lease kosten bij Oomssport zijn ongeveer €125,- per seizoen en bieden ook kwalitatieve schaatsen aan zoals KSV Haarlem en hier zijn de kids in ieder geval alsnog verzekerd van het juiste materiaal.

De kosten van schaatslease bij KSV Haarlem tijdens het winterseizoen (oktober t/m maart) is € 75,-. Wilt u de kunstschaatsen naar huis meenemen voor prive gebruik dan betaald u een borg van €50,- die krijgt u uiteraard na het inleven van de schaatsen retour.

Een andere optie is om via marktplaats opzoek te gaan naar kwalitatieve kunstschaatsen van bovenstaande merken. Hier helpen wij u graag mee.

Voor kunstschaatskleding kan je terecht bij Kringelsport in Haarlem www.kringelsport.nl

k

kunstschaatsen-870×290